sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Olutarvio: Mikkeller Oregon Fruit Series: Berliner Weisse Strawberry & Coffee



Maaliskuun Beer Mail avattu ja sieltä ensimmäisenä testiin päätyi Mikkellerin nimihirviöolut Oregon Fruit Series: Berliner Weisse Strawberry & Coffee. Tämän 3,7 % vahvuisen oluen valmistuksessa on käytetty amerikkalaisen Oregon Fruitin mansikoita sekä tanskalaisen Coffee Collectiven gourmetkahvia.

Isosta tölkistä lasiin kaadettu olut on melko samean oranssia, menisi melkein jostain NEIPA:sta paitsi vaahtonsa osalta. Varovaisesti kaataenkin olut kuohuu melko paljon ja jättää korkean, kumpuilevan vaahtokerroksen, joka laskeutuu varsin hitaasti. Tuoksu on melko mieto, weissemäinen lievä happamuus marjoilla varustettuna. Mieleen muistuu aikoinaan juotu mustikkasiirapin kanssa tarjoiltu Hailuodon Weisse.


Maussa happamuus puraisee ensi alkuun. Marjaisuus on melko maltillista, mutta jälkimaussa mansikan kirpeys maistuu selvästi, muuten en ehkä sokkona mansikkaa tunnistaisi. Marjojen ja happaman maltaisuuden alta paljastuu selvästi kahvipaahteisuus, kuitenkin melko pehmeänä. Jotenkin kaikki yksittäiset maut jäävät melko miedoiksi, mutta toimivat kuitenkin yllättävän hyvin yhdessä.

Suutuntumaltaan olut on hyvä, hiilihappoja on reilusti ja täyteläisyyskin on kohdillaan, ainakin vahvuuteen nähden. Jälkimaku on yllättäen myös kevyt, suun perukoille jää pieni happamuus ja mansikan kirpeys. Mansikan ja kahvipaahteen combosta tulee hieman mieleen vadelma-salmiakki-makuyhdistelmä, joka toimii usein varsin hyvin. Kyllähän tämä melkoinen kuriositeetti oluena on, eikä välttämättä tule erikseen hankittua toiste, mutta mielelläänhän tämän maisteli. Tekisi mieli testata myös muita näitä Oregon Fruit Seriesin oluita.

Pisteytys
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 15/20
36/50

Untappd-pisteet: 3,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti